CUM PUTEȚI DETECTA BOALA PARKINSON CU AJUTORUL ECOGRAFELOR ULTRAMODERNE?

CUM PUTETI DETECTA BOALA PARKINSON CU AJUTORUL ECOGRAFELOR ULTRAMODERNE?

in Blog, Ecografe

Desi nu este o boala letala, aceasta are un impact semnificativ în viata oamenilor.  Utilizarea tehnologiei ultrasonografice transcraniene ajută cadrele medicale să stabilească un diagnostic eficient pentru pacientii diagnosticati cu aceasta boală. 

CUM PUTEȚI DETECTA BOALA PARKINSON CU AJUTORUL ECOGRAFELOR ULTRAMODERNE?

Pentru examinarea transcraniana cu ultrasunete pentru boala Parkinson, sonda este atasata la fereastra temporala de pe o parte a craniului pacientului pentru scanare, observandu-se  sectiunea orizontala a mezencefalului in forma de fluture. 

Se efectueaza  o observare suplimentara a intensitatii si ariei ecoului substantei negre (substantia nigra – SN), daca aria mare a ecoului SN este mai mare de 0,20 cm², sau aria totala a ecoului ridicat al SN pe ambele parti/aria totala a mezencefalul nu este mai mica de 7%, poate fi judecat ca o ecografie SN pozitiva, care poate fi folosita ca una dintre bazele diagnosticului bolii Parkinson. 

In plus, studiile au demonstrat ca detectarea latimii celui de-al treilea ventricul ai a marimii unghiului frontal prin ecografie transcraniana vine ca o metoda buna de diagnostic pentru a aprecia daca boala Parkinson este insotita de dementa.

Utilizarea ultrasunetelor transcraniene pentru diagnosticul bolii Parkinson are multe avantaje în aplicatiile clinice. Metoda cu ultrasunete transcraniene arata in mod clar zona anormala de ecou ridicat a SN in mezencefal, in timp ce pentru RMN si CT este dificil sa arate cu exactitate modificarile structurale. In plus, ultrasunetele transcraniene prezinta, de asemenea, avantaje precum non-invazivitatea, repetabilitatea, lipsa expunerii la radiatii, afisarea in timp real si costul scazut etc.

 Cu toate acestea, aplicarea ultrasunetelor transcraniene nu este complet neconditionata.

In primul rand, subiectul (persoana care urmeaza sa fie testata) trebuie sa aiba o fereastră osoasa cu o buna penetrare a ultrasunetelor.

In al doilea rand, cerintele de performanta ale echipamentului cu ultrasunete sunt ridicate.

CUM PUTEȚI DETECTA BOALA PARKINSON CU AJUTORUL ECOGRAFELOR ULTRAMODERNE
CUM PUTEȚI DETECTA BOALA PARKINSON CU AJUTORUL ECOGRAFELOR ULTRAMODERNE

Luand ecografele VINNO ca exemplu,VINNO M86 este un echipament de imagistica medicala de ultima generatie ce poate suporta bine aplicatiile cu ultrasunete transcraniene. Tehnologia Xcen a sondelor poseda o penetrare mai buna a ferestrei osoase, iar tehnologia de imagistica cu fascicul polar de înalta precizie poate obtine o prezentare buna a imaginii la nivelul creierului mediu.

Alegeti sa examinati eficient fiecare pacient in parte cu ajutorul ecografelor VINNO de la Numeris Medical! 

Telefon
WhatsApp