Inteligenta Artificiala: Revolutionand Diagnosticul Pacientilor

in Blog, Ecografe

In era digitala de astazi, tehnologia a schimbat radical modul in care medicii diagnosticheaza pacientii si gestioneaza datele medicale. Acest lucru este posibil datorita progreselor semnificative in domeniul Inteligentei Artificiale (IA).

Inteligenta Artificiala a devenit un instrument esential in medicina, in special in examinarile ecografice. Beneficiile utilizarii algoritmilor inteligenti in acest domeniu sunt multiple si semnificative atat pentru medici, cat si pentru pacienti. 

Unul dintre cele mai mari avantaje este capacitatea de a detecta automat leziunile, oferind in acelasi timp o descriere detaliata a caracteristicilor acestora. Acest lucru permite medicilor sa identifice rapid si precis orice anomalii, imbunatatind astfel eficienta diagnosticului

Functia VAid (Vinno Artificial Intelligence Detection) este un exemplu perfect de cum tehnologia poate ajuta specialistii in identificarea leziunilor mamare extrem de mici, care uneori pot scapa ochiului uman. VAid este un modul software de inteligenta artificiala dezvoltat de producatorii ecografelor Vinno. Acesta a fost creat pe baza unei colectii extinse de date de la pacientii cu patologii la nivelul sanului, tiroidei sau ficatului. 

Capacitatea sa de a detecta leziunile, de a le evalua si de a le incadra intr-un scor standardizat medical face din VAid un instrument extrem de valoros in domeniul medical. Disponibil optional pe ecografele Vinno, VAid ajuta specialistii in identificarea leziunilor extrem de mici, care uneori pot scapa ochiului uman.

Un alt avantaj major al utilizarii VAid este incadrarea in scorul standardizat (BI-RADS, TI-RADS) care ajuta medicul sa stabileasca mai usor urmatorii pasi in investigarea leziunilor si scurteaza timpul de scanare ecografica.

Utilizarea functiei VAid este extrem de simpla. Prin activarea acesteia din panoul tactil si inceperea scanarii regiunii anatomice de interes, in timp real, aparatul va identifica leziunile in cadrane colorate in functie de gravitatea patologiei si va afisa scorul BI-RADS/TI-RADS si detalii privind leziunea (forma, masuratori etc.). Bucla video se poate salva in arhiva si se poate reveni pe ea, ori de cate ori este nevoie, iar functia VAid va evidentia leziunile.

Daca sunteti interesat sa aflati mai multe despre cum puteti beneficia de tehnologiile bazate pe Inteligenta Artificiala in cabinetul dvs. medical, va invitam sa ne contactati.

Telefon
WhatsApp