Mamografia cu tomosinteza (3D) este o metoda avansata de investigare a sanului, utilizata preponderent in screeningul si diagnosticarea cancerului mamar, aflat in diverse stadii de dezvoltare, iar datorita modului de captare si recompunere a imaginilor, formatiunile tumorale pot fi depistate in faze incipiente si se reduce procentul de diagnosticare eronata, procedeul de captare al imaginilor fiind asemanator cu cel utilizat de mamografia clasica.

Interviu cu d-na Dr. Maria Savulea.

in Mamografe

Sistemul de mamografie cu tomosinteza, Clarity 3D, Planmed, Finlanda.

In calitate de utilizator al sistemului de mamografie cu tomosinteza Planmed Clarity 3D, d-na dr. Maria Savulea, medic primar radiologie si imagistica medicala in cadrul Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Buftea, a avut amabilitatea de a ne raspunde la cateva intrebari vizavi de capabilitatile mamografului Clarity 3D, fabricat de Planmed, Finlanda:


Ce factori v-au determinat sa alegeti mamograful Planmed?
● – Tomosinteza, bugetul, fiind foarte accesibil pentru noi, si lejeritatea modului de lucru.
Ce caracteristici ale echipamentelor noastre v-au fost cele mai utile in munca dumneavoastra?
● – Felul in care este construit echipamentul il fac usor de manevrat, imaginile sunt foarte clare, tomosinteza si magnificarea acestuia.
Care considerati ca sunt principalele puncte forte sau avantaje ale mamografului Clarity 3D?
● – Fiabilitatea lui, imaginile de calitate superioara, faptul ca foloseste doze mici de expunere si, cu toate acestea, imaginile procesate sunt fabuloase. Sa nu mai discutam de compresie, care, din punctul meu de vedere, este perfecta.
Cateva cuvinte pentru viitorii utilizator Planmed?
● – Recomand sa aleaga cu incredere echipamentul Planmed Clarity 3D, pentru ca le va usura munca, iar diferenta intre mamograful analogic si cel digital este de la cer la pamant.

Multumim d-nei dr. Savulea pentru amabilitate!

Sistemul de mamografie cu tomosinteză
Telefon
WhatsApp