Radiologie digitala de performanta

Radiologie digitala de performanta la Ovidius Clinical Hospital – Constanta

in Radiologie

Noutati importante ii asteapta pe toti cei care doresc servicii medicale de calitate, complete, intr-o singura unitate sanitara! De acum, la Ovidius Clinical Hospital, sectia de imagistica a spitalului beneficiaza si de radiologie digitala, in urma achizitiei unor echipamente de top.

„ Pacientii nostri consultati atat in ambulator, cat si in spital, vor putea avea parte de investigatii radiologice digitale. OCH a achizitionat un aparat Roesys GmbH, echipament de inalta performanta. Echipamentul oferă rezultatele imediat, iar bolnavul nu trebuie sa mai astepte. Trebuie subliniat faptul ca pacientul este supus unei doze mult mai mici de radiatii, in comparatie cu aparatele clasice care functioneaza cu film. Imaginile obtinute sunt de o rezolutie exceptionala.”, a spus S.L. Univ. Dr. Carmen Ciufu, medic primar radiologie si imagistica medicala la Ovidius Clinical Hospital.

Radiologia digitala reprezinta unul dintre cele mai mari progrese tehnologice in imagistica medicala din ultimul deceniu. Astfel, utilizarea filmelor radiologice va disparea complet in urmatorii ani. Practic se va intampla acelasi fenomen, ca si in cazul aparatelor de fotografiat. Cele digitale au ajuns sa le substituie complet pe cele cu film.

Avantajele justifica perfect aceasta evolutie: in radiologia digitala, imaginile de o calitate foarte buna sunt obtinute imediat, optimizate, modificate, in functie de nevoi si, de asemenea, trimise absolut oriunde in lume, online .

Imagini de o calitate foarte buna, obtinute imediat prin radiologia digitala

„Aspectele pozitive ale radiologiei digitale sunt demne de toata lauda. Medicul poate vizualiza imaginea obtinuta imediat pe ecranul unui calculator, si de multe ori aceasta investigatie poate completa un consult ce a fost efectuat doar cu cateva minute inainte. in plus, pacientul primeste imaginile pe suport DVD si le poate folosi in orice fel de unitate medicala. Imaginile pot fi transmise si in sala de operatie, intraoperator, pe un monitor special dedicat, ceea ce ajuta atat echipa operatorie, cat si cea anestezica in stabilirea deciziei terapeutice adecvate pacientului respectiv. Echipa noastra medicala colaboreaza strans pentru a oferi pacientului toate serviciile de care are nevoie intr-un singur loc, putandu-se astfel focusa pe vindecare.”, a mai spus Dr. Ciufu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Telefon
WhatsApp