Avantajele ecografiei in podologie

Avantajele ecografiei in podologie

in Blog, Ecografe

Ecografia reprezinta o unealta versatila si din ce in ce mai utilizata in diverse ramuri ale medicinei. In domeniul podologiei, ecografia s-a transformat intr-o tehnica inestimabila care permite obtinerea unei perspective mai profunde asupra picioarelor si structurilor lor interne.

Diagnostic precis:

Una dintre cele mai mari avantaje ale ecografiei in podologie este capacitatea sa de a oferi un diagnostic non-invaziv.

Prin intermediul imaginilor cu ultrasunete, podologii pot vizualiza clar tesuturile moi, oasele, tendoanele si articulatiile piciorului.

Acest lucru le permite sa identifice leziuni, inflamatii, fracturi si alte afectiuni cu precizie, utilizand o metoda total ne-invaziva.

Ecograf portabil color Vinno A5 Numeris Medical
Ecograf portabil color VINNO 6

Evaluare in timp real:

Un alt avantaj semnificativ al ecografiei este capacitatea sa de a evalua structurile piciorului in timp real. In timpul examinarii, podologii pot deplasa transductorul peste zona afectata si obtine imagini in timp real. Acest lucru le permite sa evalueze mobilitatea si functionarea tesuturilor si articulatiilor.

Ghid pentru proceduri:

Ecografia este, de asemenea, folosita ca si ghid in cadrul diferitelor proceduri podologice. De exemplu, in cazul injectiilor cu corticosteroizi, podologii pot utiliza ecografia pentru a se asigura ca medicamentul este administrat in locul corect, evitand astfel complicatiile. De asemenea, in timpul interventiilor chirurgicale, ecografia poate ajuta podologii sa localizeze structurile anatomice si sa-si indrume miscarile cu mai multa precizie.

Urmarirea progresului:


Ecografia in podologie nu este folosita doar pentru diagnosticul initial, ci si pentru monitorizarea evolutiei leziunii sau afectiunii. Podologii pot efectua ecografii de urmarire pentru a evalua eficacitatea tratamentului si pentru a face ajustari, daca este necesar.

Acest lucru ofera o perspectiva obiectiva asupra modului in care evolueaza leziunea si permite luarea deciziilor privind planul de tratament corect.

Ecograf portabil color VINNO 8

Doriti sa testati ecografele VINNO destinate aplicatiilor ecografice podologice?

Nu ezitati sa completati formularul de contact de mai jos, iar un reprezentant Numeris Medical va va contacta in cel mai scurt timp!

    Telefon
    WhatsApp